Tace Concrete Action Pulp Fiction logotype

Lägerkonsensus

Det här dokumentet beskriver hur vi förhåller oss till varandra och till utomstående organisationer, press och myndigheter under Take Concrete Action 2024

Respekt, vänlighet och solidaritet

Vi behandlar varandra med respekt, vänlighet och solidaritet. Alla beteenden som faller in i kategorier som; rasism, sexism, homofobi, transfobi, funkofobi, ålderism – är helt oacceptabla under lägret. 

Om någon säger till dig att ditt beteende är problematiskt: lyssna på dem, ställ frågor och försök att förstå. Tänk själv och se situationen som en möjlighet att lära sig. Det är okej att man inte håller med varandra. Vi försöker närma oss oenighet som en möjlighet att öka vår förståelse för andra människor och åsikter.

Hjälp lägret att fungera smidigt

Vi vill alla att lägret ska vara en rolig och meningsfull upplevelse och för att det ska bli möjligt behöver vi alla hjälpa till. Under lägret kommer det att erbjudas chanser att hjälpa till med en mängd olika sysslor. Kom till informationstältet för att få reda på hur du blir en aktiv del av lägret.

Välmåendegrupp

Under hela lägret kommer det finnas en välmåendegrupp som stöttar välmående och att vi alla gör vår del av det omsorgsarbete som får ett läger att gå runt, genom att ta hand om varandra. Kontakta oss om du behöver support, snacks, tappar bort din buddy eller grupp, känner dig vilsen, behöver en kram, behöver någon att prata med, eller bara vill chilla en stund. Kom och häng! Vi bär rosa västar, och vi har ett helt mysigt tält.

Sjukvårdare

4 professionellt tränade sjukvårdare kommer vara tillgängliga för stöd med allt från huvudvärk eller mensvärk till fall av allvarligare skador. Tveka inte att kontakta dem om du eller din kamrat är oroliga eller har råkat illa ut. De hittas i välmåendetältet.

Alkohol och droger

Alkohol och droger får inte användas på lägret.

Press och media

Take Concrete Action har givetvis personer som gärna pratar med media, under lägrets alla dagar. Om media söker efter någon att prata med, vänligen hänvisa dem till en av våra mediarepresentanter. 

Det har hänt flera gånger att högerextrema utger sig för journalister för att samla information om aktivister. De kan ha dyr utrustning och agera på ett professionellt sätt, men det betyder inte att de är pålitliga. Var noga med att inte ge information om dig själv, andra människor eller själva lägret. Kom ihåg att du aldrig behöver svara på någon av deras frågor. Om du misstänker att du kan ha blivit kontaktad av någon av dessa bluffjournalister, vänligen kontakta någon i infotältet så snart som möjligt.

Polis

För att underlätta för både lägerdeltagare och polisen kommer det att finnas poliskontakter på plats. Om du blir kontaktad av polis, vänligen hänvisa dem till våra poliskontakter eller infotältet. 

Om det plötsligt kommer poliser i eller runt lägret, vänligen informera infotältet omedelbart. Kom ihåg att om du inte är arresterad har du ingen skyldighet att tala med eller följa polisen. Mer information om svensk lag och polis kommer att finnas på lägret.

Vill du veta mer? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.